SPECJALISTA DS. KONTROLI JAKOŚCI (K/M)

Rodzaj pracy

Pełny etat

Forma zatrudnienia

Umowa o pracę

System pracy

2 zmiany

Godziny pracy

6:00-14:00 14:00-22:00

Tryb pracy

Stacjonarny

Lokalizacja

Nowa Sól

ZAKRES OBOWIĄZKÓW

  • Wykonywanie analiz dla sekcji fizykochemicznej, sensorycznej, reologicznej i mikrobiologicznej surowców, półproduktów i wyrobów gotowych
  • Interpretowanie i raportowanie analizy trendów/danych
  • Wspieranie produkcji w podejmowaniu decyzji związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności
  • Przeglądanie i pomoc w aktualizacjach instrukcji i metod systemu zarządzania laboratorium
  • Śledzenie, zwalnianie lub wstrzymywanie gotowego produktu z produkcji
  • Wspieranie analizy przyczyn źródłowych i dostarczanie informacji na temat decyzji o deponowaniu zatrzymanego produktu
  • Wspieranie ćwiczeń w zakresie identyfikowalności, śledzenia produktu i procedur wycofywania
  • Audyty GMP, procedur i dokumentów na hali produkcyjnej
  • Codzienna konserwacja sprzętu

WYMAGANIA

  • Wymagany tytuł licencjata z zakresu nauk o żywności, mikrobiologii, chemii lub innej pokrewnej dziedziny
  • Minimum 2-3 lata doświadczenia w laboratorium analitycznym, preferowane w przemyśle spożywczym
  • Znajomość ogólnych technik laboratoryjnych
  • Znajomość technik mikrobiologicznych i biegłość w tym zakresie będzie atutem
  • Znajomość norm HACCP i bezpieczeństwa żywności, a także systemu zarządzania laboratorium
  • Dobre umiejętności komunikacji ustnej i pisemnej w języku angielskim
  • Dokładność, umiejętność pracy w terminach
  • Word, Excel, Power Point; doświadczenie w pracy w SAP będzie zaletą
  • Chęć pracy w modelu zmianowym

OFERUJEMY

  • Możliwość rozwoju
  • Pakiet benefitów
  • Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę

ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O KONTAKT

Iwona Żurek

Senior recruiter