SPECJALISTA DS. ROZWOJU PRODUKTU (K/M)

Rodzaj pracy

Pełny etat

Forma zatrudnienia

Umowa o pracę

System pracy

1 zmiana

Godziny pracy

8:00-16:00

Tryb pracy

Stacjonarny

Lokalizacja

Nowa Sól

ZAKRES OBOWIĄZKÓW

  • Odpowiedzialność za to, aby produkt był zgodny z recepturami, smakiem i wyglądem oraz aby mógł być produkowany w sposób stabilny i konsekwentny
  • Wdrażanie nowych produktów opracowanych na liniach produkcyjnych w fabryce, które spełniają wszystkie uzgodnione wymagania
  • Przeprowadzanie prób produkcyjnych. Zatwierdzanie i dokumentowanie tych prób
  • Wsparcie produkcji w przypadku problemów z surowcami lub produktem
  • Tworzenie Instrukcji Procesu Produkcji (PPI) dla wszystkich nowych produktów wdrażanych do produkcji
  • EPD (Rozwój Produktów Istniejących), wspólnie z Działem Zakupów

WYMAGANIA

  • Posiadasz doświadczenie w pracy z produktami spożywczymi, w tym w zakresie smaku, tekstury i wyglądu, a także znajomość sprzętu produkcyjnego oraz umiejętność testowania i dokumentowania procesów
  • Potrafisz stosować podstawową wiedzę z zakresu technologii żywności we wszystkich aspektach, w tym rozumiesz zasady HACCP i GMP
  • Preferowany kandydat powinien mieć wiedzę na temat produkcji żywności
  • Charakteryzujesz się zorganizowanym podejściem oraz umiejętnością myślenia systemowego (patrzenie na procesy w szerszej perspektywie)
  • Posiadasz silne umiejętności komunikacyjne, w tym biegłą znajomość języka angielskiego
  • Potrafisz tworzyć dokumentację procesów i produktów, a także zbierać i analizować dane
  • Rozumiesz funkcjonowanie sprzętu produkcyjnego
  • Preferowane wykształcenie to magisterskie w zakresie nauk o żywności lub inżynierii chemicznej
  • Wymagane jest co najmniej 3-5 lat odpowiedniego doświadczenia. Poszukujemy osoby o umiejętnościach analitycznych, proaktywnej i samodzielnej osobowości

OFERUJEMY

  • Stabilne zatrudnienie w międzynarodowej firmie
  • Atrakcyjne wynagrodzenie
  • Pakiet benefitów

ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O KONTAKT

Iwona Żurek

Senior recruiter